Met de aankondiging van LinkedIn dat ook zij met een story-mogelijkheid komen is de verzameling compleet wat betreft story-functies op social media.
De story-functie kent zijn oorsprong eigenlijk bij Snapchat: hét platform voor tijdelijke content die na 24 uur weer verdwijnt. Een mooi antwoord op het feit dat wanneer je iets op internet zet het blijvend is en nog jaren rond kan zweven, wat natuurlijk zijn keerzijde heeft. Om toch luchtige content te delen is het gebruik van stories drempelverlagend, het verdwijnt immers na 24 uur weer. Na Snapchat was Instagram het volgende medium dat met een story-functie kwam. Wederom bleek dit een succesvolle move: de stories op Instagram worden steeds meer bekeken. En aangezien Instagram tegenwoordig onder de portefeuille van Facebook valt kon het ook niet lang uitblijven dat er op Facebook ook een story-functie verscheen.
Het idee is precies hetzelfde zoals bij de andere social media: bovenin de homepage staan alle stories van de mensen die je volgt achter elkaar verzamelt. De content die hierin geplaatst wordt verdwijnt automatisch na 24 uur. De functie wordt nu langzaamaan uitgerold binnen LinkedIn. Het kan dus zijn dat het bij jezelf nog niet zichtbaar is. De meningen over de komst van LinkedIn Stories zijn verdeeld, LinkedIn is immers een heel ander soort platform dan een Facebook of Instagram. Zakelijke berichten, b2b-georiënteerd, past daar een luchtige story-functie wel bij?
Wij denken dat de story-functie een ontzettend leuk verlengstuk kan zijn voor de branding van jouw bedrijf of storytelling van jouw werkzaamheden. Oók op LinkedIn. Maar alles valt of staat ook hierin met het plaatsen van de juiste content. Probeer de story-functie niet alleen te zien als extra tool voor alleen maar verkoopgerichte berichten. Welke content ideeën passen dan wel heel goed bij gebruik van LinkedIn Stories? Gebruik de story-functie voor:
Meer tips en/of content nodig voor jouw LinkedIn activiteiten? iBiZZ staat voor je klaar!