Breda Robotics wordt broedplaats voor robottechnologie in West-Brabant

ibizz ontwikkelde het logo, de huisstijl en website van een vooruitstrevend en nieuw concept: Breda Robotics. Breda Robotics is een nieuw, innovatief cluster voor het ontwikkelen én toepassen van robotica en ibizz is blij hier zijn steentje aan bij te hebben kunnen dragen.

West-Brabant heeft ruim 5.000 techstudenten en veel technische bedrijven en start-ups. Allemaal krijgen zij te maken met robotisering. Om daarbij voorop te blijven lopen, wordt alle kennis, expertise en R&D-kracht in West-Brabant gebundeld in één krachtig cluster: Breda Robotics. Binnen dit concept kunnen R&D-afdelingen van Brabantse bedrijven en studenten samenwerken op het gebied van robotica.

Sterke technologische regio

Breda Robotics een initiatief van onder meer de gemeente Breda, Avans Hogeschool, REWIN, ExRobotics, WWA en Synchronlab. “Bij robotica en technologie denken veel mensen meteen aan de regio Eindhoven. Maar ook in onze regio gebeurt veel op technologisch vlak. Breda Robotics is een goede manier om de kennis en innovatie in de regio Breda beter op de kaart te zetten en nog sterker te maken,” aldus Maarten Hoogwout van automatiseringsbedrijf WWA. Hij is een van de initiatiefnemers van Breda Robotics.

Innovatief cluster voor onderwijs en bedrijfsleven

Breda Robotics wordt een innovatieve plek waar zowel onderwijs als bedrijfsleven kennis kunnen creëren, delen en effectief kunnen inzetten voor hun business én de maatschappij. Zo wordt de innovatieslagkracht van (tech)bedrijven en start-ups vergroot en kunnen technische studenten theoretische kennis koppelen aan de praktijk. Een win-win situatie dus!

Research & development

Het nieuwe cluster geeft bedrijven in West-Brabant bovendien unieke kansen op het gebied van research & development. Ze kunnen in de broedplaats, samen met andere bedrijven, studenten en tech start-ups werken aan nieuwe innovaties en toepassingen op het gebied van robotica. 

Robotica op diverse niveaus

Een robot experience waar demonstraties met robots worden gegeven, een skillslab waar studenten én bedrijfsleven workshops en trainingen kunnen krijgen en een fieldlab waar studenten, samen met R&D-afdelingen van bedrijven, kunnen werken aan innovaties en prototypes: op alle niveaus kunnen professionals en organisaties kennismaken met industrie 4.0 en er hands-on ervaring mee opdoen.

Locatie in Breda

Naar een locatie voor Breda Robotics wordt nog gezocht. “We zoeken een plaats centraal in de stad, die makkelijk bereikbaar is voor studenten én bedrijven en waar we een coole, inspirerende broedplaats kunnen opzetten waar innovatieve ideeën op het gebied van robotica tot leven kunnen komen.”

ibizz heeft alvast voor een goede kick-off gezorgd door het ontwerpen van het logo, het maken van de website en het verzorgen van de complete huisstijl. Breda Robotics staat online als een huis en binnenkort ook offline wanneer er een geschikte locatie is gevonden. Wil jij meer weten over dit prachtige initiatief kijk dan op https://www.breda-robotics.nl/.